• Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen retourgarantie
  • 2 jaar productiegarantie
  • Klantenservice 0573 - 29 82 27

Parajumpers sale www.airbrushhenk.nl Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas

Bakuitdaging: hartige Scones volgens Rutger Bakt

De afgelopen twee weken daagden we jullie uit voor een bakuitdaging uit het boek van Laura’s Bakery. Op onze Facebookpagina ontvingen we zeer smakelijke reacties. Bekijk ze hier!

Deze week dagen we jullie opnieuw uit. Dit keer geen zoete bakuitdaging, maar een hartige. Gekozen uit het nieuwe hartige bakboek van Rutger Bakt. Benieuwd naar jullie inzendingen.

Hoe doe je mee?

Je ontvangt van ons een bakuitdaging. Deze vind je hieronder.
Aan jou de vraag om dit recept zo goed mogelijk te maken en ons hiervan een foto te sturen. Uiteraard ben je vrij om aanpassingen aan het recept te doen en er je eigen twist aan te geven. Je foto’s kunnen gedeeld worden via onze Facebookpagina. De mooiste, leukste of origineelste inzending per week maakt kans op één van de vier bakboeken.

Bakuitdaging 3: hartige Scones

Scones zijn onmisbaar bij een high tea, maar daarnaast zijn deze hartige scones ook heerlijk bij een uitgebreide brunch of lunch. Serveer ze bijvoorbeeld met clotted cream, verse roomkaas, chutney of pestoboter.

Hartige schones van Rutger Bakt

Benodigdheden

Voor 15 – 20 scones

Het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 5 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 75 gram boter, koud
  • 2 eieren
  • 175 ml karnemelk
  • vulling naar keuze

Ook nodig:

  • 1 ei, losgeklopt
  • bloem, voor het werkblad

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de bloem, het bakpoeder en zout in een kom en meng door elkaar. Snijd de boter in blokjes en voeg ze toe. Wrijf ze door het bloemmengsel tot de stukjes boter zo groot zijn als grof broodkruim. Voeg de eieren, karnemelk en vulling naar keuze toe en kneed alles tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg niet te lang door!

Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van ongeveer 2 centimeter. Steek daar met een gladde ronde uitsteker van ongeveer 6 centimeter rondjes uit en leg ze op de bakplaat. Het overgebleven deeg kun je weer opnieuw uitrollen.

Bestrijk de deegrondjes met het losgeklopte ei en bak de scones in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Leg de scones na het bakken op een rooster en serveer ze zo vers mogelijk.

MET OUDE KAAS
Meng 200 gram geraspte oude kaas, 1 theelepel fijne mosterd en 3 eetlepels vers  gehakte bieslook door het deeg. Bestrooi de scones, nadat ze met ei bestreken zijn, met wat extra geraspte oude kaas.

MET VERSE KRUIDEN
Meng 1 eetlepel fijngehakte verse tijmblaadjes, 4 eetlepels fijngehakte verse peterselie, 3 eetlepels vers gehakte bieslook en wat peper door het deeg.

MET GEKARAMELLISEERDE UI EN PARMEZAANSE KAAS
Bak 2 gesnipperde uien op heel laag vuur in 25 gram boter, zo’n 30 tot 40 minuten, tot de uien gekaramelliseerd zijn. Laat ze afkoelen en meng ze samen met 100 gram Parmezaanse kaas door het deeg. Bestrooi de scones, nadat ze met ei bestreken zijn, met wat extra geraspte Parmezaanse kaas.

Hartige Scones van Rutger Bakt

Wij zijn heel benieuwd naar jullie inzendingen! De winnaar van deze derde bakchallenge maken we op 23 oktober 2017 bekend!

Ps: lees ook de 5 tips van Laura, om jouw baksel zeker geen misbaksel te laten worden!

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *