• Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen retourgarantie
  • 2 jaar productiegarantie
  • Klantenservice 0573 - 29 82 27

Parajumpers sale www.airbrushhenk.nl Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas

Bakuitdaging: Korenaar (breekbrood) volgens Rutger Bakt

De afgelopen drie weken daagden we jullie uit voor een bakuitdaging uit het boek van Laura’s Bakery en het boek van Rutger Bakt. Op onze Facebookpagina ontvingen we zeer smakelijke reacties. Bekijk ze hier!

Deze week dagen we jullie voor de laatste keer uit. Deze keer een lekker breekbrood, met eekhoorntjesbrood en spekjes. Gekozen uit het nieuwe hartige bakboek van Rutger Bakt. We zijn benieuwd naar jullie inzendingen.

Hoe doe je mee?

Je ontvangt van ons een bakuitdaging. Deze vind je hieronder.
Aan jou de vraag om dit recept zo goed mogelijk te maken en ons hiervan een foto te sturen. Uiteraard ben je vrij om aanpassingen aan het recept te doen en er je eigen twist aan te geven. Je foto’s kunnen gedeeld worden via onze Facebookpagina. De mooiste, leukste of origineelste inzending per week maakt kans op één van de vier bakboeken.

Bakuitdaging 4: Korenaar met eekhoorntjesbrood en spekjes

Het is herfst, dus helemaal tijd voor dit herfstige breekbrood. De Korenaar smaakt op deze manier uitstekend bij een kom warme soep!

Benodigdheden

Voor twee broden

Het voordeeg:

  • 75 gr volkorenmeel
  • 75 ml water
  • mespuntje gedroogde gist

De vulling:

  • 15 gr gedroogd eekhoorntjesbrood (funghi porcini)
  • 300 ml water, lauwwarm
  • 125 gr gerookte spekjes

Het deeg:

  • 350 gr bloem
  • 6 gr zout
  • 5 gr gedroogde gist

Ook nodig:

  • plantaardige olie, om in te vetten
  • bloem, voor het werkblad

Bereiding:

Begin met dit recept de dag van tevoren. Doe de ingrediënten voor het voordeeg in een kom en roer door elkaar. Dek de kom af met plasticfolie en laat het voordeeg 12 tot 24 uur rusten op kamertemperatuur.

Week het gedroogde eekhoorntjesbrood 30 minuten in het lauwwarme water. Schep het eekhoorntjesbrood eruit, maar doe het water niet weg! Snijd het eekhoorntjesbrood in stukjes. Bak de spekjes uit in een koekenpan. Voeg aan het eind de stukjes eekhoorntjesbrood toe en bak ze kort mee. Laat de vulling afkoelen.

Giet het bewaarde water door een vochtige kaasdoek of koffiefilter om eventueel zand eruit te filteren en meet er 175 milliliter van af. Meng dit samen met het voordeeg, de bloem, het zout en de gedroogde gist tot een soepel deeg. Kneed het zeker 10 minuten door. Laat het deeg daarna 1 uur rijzen in een afgedekte licht met olie ingevette kom op een warme en tochtvrije plaats. Kneed het deeg nog kort door en kneed er daarna de vulling doorheen.

Verdeel het deeg in 2 porties en rol beide stukken op een licht bebloemd werkblad tot 2 rollen van ongeveer 20 centimeter. Laat het deeg 5 minuten rusten en rol het vervolgens uit tot een lengte van 40 centimeter. Leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede
bakplaat, dek ze af met plasticfolie en laat 30 minuten rijzen.

Bestrooi het deeg met wat bloem en knip het met een schaar schuin in, van bovenaf, om de 3 tot 4 centimeter, tot bijna onderaan. Buig de losse stukjes die zojuist zijn ontstaan om en om naar buiten, zodat de typische vorm van een korenaar ontstaat. Laat de broden nog
30 minuten onder plasticfolie rijzen.

Verwarm de oven intussen voor op 230 °C.

Bak de korenaren in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.

Wij zijn heel benieuwd naar jullie inzendingen! De winnaar van deze derde bakchallenge maken we op 30 oktober 2017 bekend!

Ps: lees ook de 5 tips van Laura, om jouw baksel zeker geen misbaksel te laten worden!

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *