• Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen retourgarantie
  • 2 jaar productiegarantie
  • Klantenservice 0573 - 29 82 27

Parajumpers sale www.airbrushhenk.nl Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas

Bakuitdaging: Monchou Tartelettes

Rosti Mepal bakuitdaging met Laura's Bakery en Rutger Bakt

Het bakseizoen is begonnen! Dat vieren we met een wekelijkse bakuitdaging. Doe jij ook mee? Door een foto van jouw bakcreatie in te sturen maak je kans op één van de vier bakboeken van Laura’s Bakery en Rutger Bakt.

Hoe doe je mee?

Iedere week krijg je van ons een zoet of hartig bakrecept. Aan jou de schone taak om dit recept zo goed mogelijk te maken en ons hiervan een foto te sturen. Uiteraard ben je vrij om aanpassingen aan het recept te doen en er je eigen twist aan te geven. Je foto’s kunnen gedeeld worden via onze Facebookpagina. De mooiste, leukste of origineelste inzending per week maakt kans op één van de vier bakboeken.

Bakuitdaging 1: Monchou Tartelettes

We starten onze challenge met de overheerlijke Monchou Tartelettes van Laura. Deze kleine taartjes zijn zoet en fris tegelijk en, heel belangrijk, door iedereen te maken!

Rosti Mepal Bakuitdaging: Monchou Tartelletes van Laura's Bakery

Benodigdheden:

Voor 10 stuks
• 200 gram bloem
• 30 gram amandelmeel
• 80 gram poedersuiker
• snuf zout
• 120 gram boter
• 30 gram losgeklopt ei

vulling en topping
• 190 ml slagroom
• 75 gram suiker
• 1 tl vanille-extract
• 150 gram MonChou
• blik kersenvlaaivulling

Bereiding:

Voor het deeg doe je bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter in een kom. Mix tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe om er een samenhangend deeg van te maken.

Verpak het deeg in folie en laat minimaal 30 minuten in de koelkast rusten. Rol het deeg dan uit tot 4-5 millimeter dikte. Gebruik een uitsteker die een flink stuk groter is dan je bakringen om een stuk deeg uit te steken. Je kunt ook een cirkel met een mesje uitsnijden. Bekleed de vormpjes en snijd het overtollige deeg weg. Zet de bakringen met deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de tartelettes in 12 tot 15 minuten op 170 graden.

Maak de vulling. Klop de slagroom stijf, in een andere kom mix je suiker, vanille-extract en MonChou tot een romig mengsel. Voeg de stijfgeklopte slagroom toe en spatel dit er rustig door. Zet de vulling in de koelkast om wat op te stijven.

Wanneer de vulling stijf is en de tartelettes zijn afgekoeld, kun je ze vullen. Verdeel de MonChou-vulling over de taartbodempjes. Schep bovenop elk taartje ongeveer een eetlepel kersenvlaaivulling. Je houdt waarschijnlijk een beetje over.

Rosti Mepal Bakuitdaging: het maken van Monchou Tartelettes

Rest ons niets anders dan jullie heel veel succes te wensen! We zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties. De winnaar van deze eerste uitdaging maken we op 09 oktober 2017 bekend!

Ps: lees ook de 5 tips van Laura, om jouw baksel zeker geen misbaksel te laten worden!

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *