• Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen retourgarantie
  • 2 jaar productiegarantie
  • Klantenservice 0573 - 29 82 27

Parajumpers sale www.airbrushhenk.nl Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas

Eco bezig zijn met BPA vrije producten van Rosti Mepal!

Milieuvriendelijk bezig zijn? Dat kan met alle producten van Rosti Mepal, deze zijn namelijk volledig BPA vrij. De afkorting BPA staat voor Bisphenol-A. BPA komt vaak voor in kunststof materialen, zoals plastic verpakkingen of gebruiksvoorwerpen. Wanneer voeding of drank is verpakt of wordt verwarmd in een kunststof waarin BPA is verwerkt, trekt dit langzaam in de voeding en bereikt het op deze manier ook het menselijk lichaam.

In de wetenschappelijke wereld lopen de meningen over de schadelijkheid van BPA erg uiteen. De ene deskundige zegt dat BPA een negatief effect kan hebben op de voortplanting, omdat de stof heel veel weg heeft van oestrogeen. Het zou zelfs hart- en vaatziektes kunnen veroorzaken, diabetes en leverschade. Echter is dit nog niet bewezen. Andere deskundigen beweren dat we er maar zulke kleine hoeveelheden van binnenkrijgen dit waarschijnlijk niet het geval is. Op dit moment is er dus nog veel discussie over. Wij willen ons hier niet in mengen maar bij alle producten van Rosti Mepal kun je er in ieder geval vanuit gaan dat er géén BPA in zit.

Voor de productie van de kunststof polycarbonaat wordt Bisphenol-A (BPA) gebruikt, een stof die er dus van verdacht wordt schadelijk te zijn voor de gezondheid. Rosti Mepal gebruikt echter géén polycarbonaat en laat alle producten bovendien uitgebreid testen, voordat ze op de markt komen. Alle producten zijn gecertificeerd door onafhankelijke testlaboratoria en voldoen aan de EU-richtlijnen.

BPAfree

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *