• Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen retourgarantie
  • 2 jaar productiegarantie
  • Klantenservice 0573 - 29 82 27

canada goose jacke canada goose uk moncler outlet moncler online uk Canada Goose Tilbud Time Billig Canada Goose

Healthy Rosti Mepal raw food workshop bij YAY in Amsterdam!

Op 25 oktober was het weer tijd voor een Rosti Mepal bloggers event. Om weer iets nieuws te proberen op het gebied van food, hebben wij deze keer gekozen voor een raw food workshop. De workshop werd gehouden bij YAY in Amsterdam, een hele leuke en hippe food store in Amsterdam op de Albert Cuyp. De tafels werden gedekt met onze Synthesis schalen, Margrethe beslagkommen in retro kleuren gecombineerd met onze witte Flow borden en het Ellipse bestek.

Rosti Mepal

Rosti Mepal

Rosti Mepal

Raw food is voedsel dat niet gekookt, gebakken, gestoomd of gebraden is. Mensen die alleen raw food eten worden raw-foodisten genoemd en halen hun voedingswaarden uit rauwe groenten, zaden, noten, zeewier en vruchten. Bij YAY kregen we veel informatie over wat er echt in ons eten zit en hoe dit geproduceerd is. Zij hebben zichzelf helemaal gevonden in deze gezonde levensstijl! We gingen naar huis met ontzettend veel nieuwe food inspiratie.

Rosti Mepal

Rosti Mepal

Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar raw food? Hieronder delen wij een recept die wij die dag hebben gemaakt, het appeltaartje is echt een aanrader. Allereerst krijg je van ons een lijst met veel gebruikte ingrediënten:

Zoetstoffen:

  • palmsuiker (vaak niet rauw): laag GI (35)
  • kokosnectar, agave (vaak niet rauw): l (35)
  • maple syrup (niet rauw)
  • koud geslingerde honing (niet veganistisch): bezit wel veel mineralen en enzymen
  • gedroogd fruit:  bijvoorbeeld dadels of vijgen
  • carob poeder (licht zoet): Dit poeder wordt gemaakt van johannesbroodpitmeel en lichtzoet van smaak. Wordt voornamelijk gebruikt als cacaovervanger.
  • Stevia plant: Heel zoet en typisch van smaak. Ga voor de ‘whole’ vorm en probeer conventionele supermarkt Stevia te vermijden.

‘Bloem-vervanger’:

  • noten (alle noten zijn mogelijk, maar vooral de bruin gevliesde noten doen het goed). Het is belangrijk noten te weken voor consumptie! Noten bevatten van nature een kleine hoeveelheid toxische stoffen, zoals fytinezuur en enzymremmers, die de vertering kunnen bemoeilijken. De duur van het weken is afhankelijk van de noot, maar doorgaans moet je ongeveer 8 uur aanhouden (nachtje weken).

Verdikkers en verharders:

  • kokosolie: deze olie wordt het meest gebruikt om gerechten te verstevigen. Dit komt omdat deze olie de eigenschap heeft tot ongeveer 18 graden solide te zijn en boven deze temperatuur vloeibaar wordt.
  • cacaoboter: Deze boter blijft solide tot ongeveer 40 graden, daarboven begint het te smelten.
  • Irish Moss: dit zeewier kan als een soort gelei dienen, zonder dat het gekookt hoeft te worden. Het bindt ingrediënten op water- en vetbasis. Het nadeel van dit product is dat het lastig te vinden kan zijn.
  • chiazaad: dit zijn zeer voedzame kleine zaadjes, die vele malen hun eigen gewicht aan vocht kunnen opnemen. Daarom geschikt als versteviger.

Romigheid:

  • noten(boter): met name de blanke noten kunnen hiervoor goed gebruikt worden.
  • bananen
  • jonge thaise kokosnoten: de witte ‘binnen’ bekleding van de noot. Het is alleen wat meer werk om te verkrijgen.
  • kokosmelk
  • notenmelk
  • avocado’s

APPELTAART

Rosti Mepal

Wat heb je nodig?
Een keukenmachine en bakvorm +/- 20 cm.

Ingrediënten:
1 cup walnoten
1 cup hazelnoten
1 cup rozijnen
½ cup dadels
1 theelepel kaneel
1 theelepel sinaasappelschil
mespuntje zout

– Voeg alle ingrediënten in de keukenmachine en mix het geheel. Kijk af en toe of het deeg plakkerig genoeg is, door een smal balletje te maken. Wanneer het deeg balletje niet uit elkaar valt, is de deeg klaar! Het is lekker wanneer het deeg een beetje knapperig is, maar houd je hier niet van dan kun je het deeg langer mixen.
– Doe wat cacao in de bakvorm, dit voorkomt plakken van het deeg aan de vorm.
– Vervolgens kun je het deeg in de bakvorm doen, maak de bodem en de rand ½ cm dik.

Ingrediënten vulling:
4 grote (goudrenetten) appels, snij in ½ cm blokjes
3 theelepels rozijnen
½ theelepel kaneel
1 theelepel citroenschil

Ingrediënten karamel:
1 cup dadels
2 theelepel kokos snippers
½ cup water
1 theelepel vanille poeder
1 theelepel zout

Optioneel:
– 75 gram kokos olie, wanneer je het appeltaartje wat steviger wilt maken.
– 2 theelepels sinaasappelschil, wanneer je het taartje wat frisser wilt maken.
– Je kunt ook verse blauwe bessen aan het deeg toevoegen!

– Snij de appels in kleine stukjes en maal de rozijnen wat fijner in de blender. Voeg alle ingrediënten bij elkaar voor de vulling.
– Voeg alle ingrediënten voor de karamel in de keukenmachine. Het kan zijn dat de hoeveelheid van de ingrediënten te weinig zijn voor je keukenmachine, dan kun je deze verdubbelen en eventueel als dip gebruiken of op je brood smeren.
– Mix de appel vulling met de karamel. Verdeel vervolgens de appel-karamel vulling in het taartje.
– Laat het taartje 3 uur in de koelkast staan, vervolgens kun je genieten van een heerlijk raw food appeltaartje. Enjoy!

Rosti Mepal

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *