• Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen retourgarantie
  • 2 jaar productiegarantie
  • Klantenservice 0573 - 29 82 27

Parajumpers sale www.airbrushhenk.nl Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas

Lunchonderzoek 2013: bruine boterham nog altijd populair

Geen maaltijdsalade, snack of warme maaltijd, maar een belegde bruine boterham met een glas (karne)melk is de favoriete lunch van de Nederlander. Dit blijkt uit een groot onderzoek naar Nederlandse lunchgewoontes, uitgevoerd door Rosti Mepal en MyMepal onder ruim 1.400 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Verder zijn we behoorlijk eensgezind over bekende personen met wie we graag een keertje zouden willen lunchen.

Bruine boterham is de absolute lunchtopper.
Ruim 80 procent van de Nederlanders eet tussen de middag het liefst bruine boterhammen. Daarmee verslaat het gezonde ‘bammetje’ ruimschoots de maaltijdsalade (7 procent) en witte kadetjes (4 procent). Maar liefst 95 procent van de ondervraagden vindt het belangrijk om gezond te lunchen. ‘Er gaat echt niets boven mijn zelfgebakken meergranenbrood met pompoenpitten, belegd met mosterd / vijgenchutney / kaas / ham en een blaadje sla’ aldus een van de deelnemers aan het onderzoek. Slechts 0,5 procent van de Nederlanders slaat de lunch het liefst over.

Bij de lunch drinken we meestal (karne)melk (36 procent), gevolgd door koffie of thee (22 procent), maar ook zuiveldranken (13 procent) en water (12 procent) zijn populaire lunchdrankjes. De gemiddelde middagmaaltijd wordt meegenomen in een broodtrommel, kost € 2,42 en wordt in 24 minuten genuttigd.

Met welke BN’ers willen we graag een keertje lunchen?
Bekende Nederlanders die volgens de respondenten van harte welkom zijn voor een smakelijke lunch zijn Koningin Maxima (32 procent) en Koning Willem-Alexander (21 procent). Marco Borsato (12 procent) en Yvon Jaspers (13 procent) worden graag gezien aan de lunchtafel, maar ook bekende tv-koks mogen zich in populariteit verheugen. ‘Ik zou heel graag eens willen lunchen met Rudolph van Veen en hopelijk maakt hij dan mijn broodje klaar’ , aldus een vrouwelijke deelnemer. Yolanthe Sneijder-Cabau en Jeroen Pauw sluiten de rij als het gaat om favoriete lunchgenoten.

Grootste ergernissen: te weinig tijd en slechte tafelmanieren van collega’s.
In het onderzoek is ook gevraagd naar de minder leuke kanten van de lunch op het werk. Als grootste ergernis komt een gebrek aan tijd om rustig te lunchen naar voren. Zo luncht maar liefst 25 procent van de werknemers op de werkplek, vaak omdat het te druk is om pauze te nemen. Van de collega’s die wel de werkplek verlaten, ergert 10% zich eraan dat ze tijdens de middagpauze regelmatig worden gestoord. Andere ergernissen betreffen slechte tafelmanieren zoals smakken of boeren laten, of collega’s die tijdens de lunch vooral bezig zijn met hun smartphone. ‘Vroeger was het hier altijd gezellig tijdens de lunch, maar tegenwoordig zijn mijn collega’s meer geïnteresseerd in hun mobieltje dan in elkaar’ aldus een teleurgestelde werknemer.

Klik op de onderstaande infographic voor een vergroting:

Infographic lunchonderzoek 2013

Bron:Lunchonderzoek 2013 van Rosti Mepal & MyMepal

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *