• Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen retourgarantie
  • 2 jaar productiegarantie
  • Klantenservice 0573 - 29 82 27

Parajumpers sale www.airbrushhenk.nl Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas

Naar buiten: 11 tips om je kids achter hun beeldscherm vandaan te halen.

Videogames, de tablet, de playstation of ouderwets de tv; allemaal schermen die je kinderen helemaal op kunnen slokken. Al hun aandacht gaat er naartoe, ook al blijkt uit onderzoek dat de meeste kinderen buitenspelen eigenlijk veel leuker vinden. Het kost jou als ouder vaak flink wat moeite om ze achter hun scherm vandaan te trekken. Wij geven je vandaag 10 tips, die jouw kids niet kunnen weerstaan. Weg achter die schermen, naar buiten!

Buitenspelen is gezond! Rosti Mepal geeft tips

Moedig ze aan om vies te worden

Vies worden is helemaal niet erg. Vies is juist leuk! Stampen in de regenplassen, de modder tussen je vingers voelen, een feest voor (bijna) ieder kind. Moedig je kind aan een moddertaart te maken, gewoon met zijn blote handen. Wedden dat hij niet weet hoe snel hij moet beginnen?

Samen sterren kijken

In de sterren zie je de meest wonderlijke dingen. Zoek samen bekende sterrenbeelden op, zoals de Grote Beer. En kun je ook de Kleine Beer zien? Of zoek nieuwe figuren in de sterren, zoals een bloem of een hond. Daar kun je uren plezier mee hebben!

Figuren ontdekken in de wolken

In de wolken ontdek je vaak de meest bijzondere figuren. Misschien lijkt die ene wolk wel sprekend op jullie kat, of zie je een dinosaurus in een andere wolk.

Ga eens vogelspotten en vogels beluisteren

Stap ‘s ochtends heel vroeg eens in je auto of op je fiets en ga weg uit de stad of het dorp. Eerst zul je je verbazen over de stilte die je hoort, maar als je iets langer luistert zal het je opvallen dat je (helemaal in deze tijd van het jaar) eigenlijk ontzettend veel hoort; de vogeltjes zijn rond dit tijdstip ontzettend actief! Laat jouw zoon of dochter zich hier ook eens over verbazen, neem hem of haar mee en laat ze dit wonder van de natuur zelf horen.

Niet zo’n ochtendmens? Vogels spotten is ook een uitstekende tijdsbesteding, weg van je telefoon, iPad of tv! Uiteraard kun je in je eigen tuin blijven en zien welke bijzondere vogeltjes je in je eigen omgeving tegenkomt. Of neem een verrekijker ter hand en ontdek alle bijzonderheden van de doodgewone koolmees.

Vogels spotten - Rosti Mepal geeft tips

Kamperen in de achtertuin

Niets zo leuk als op vakantie gaan. Ook voor kinderen die gek zijn op hun tablet, computer of telefoon. Waarom dan niet de vakantie dichterbij halen en een nachtje in je eigen tuin kamperen? Kamperen is hartstikke spannend en echt een feestje om samen te doen.

Op weg naar de andere kant van de wereld

Wie een kuil graaft voor een ander… maar dat is bij dit spelletje juist niet de bedoeling! Wel graven we de kuil zo diep mogelijk, op weg naar Australië of Azië. Sta eens stil bij wat je ‘onderweg’ allemaal tegenkomt; bijzondere potjes, misschien een overleden muis of voorwerpen die ooit in de grond terecht zijn gekomen. Bijzonder en leerzaam om samen bij stil te staan.

Ouderwets slootje springen

Pak wat oude kleding, zorg voor een handoek in de buurt en ga naar de dichtstbijzijnde sloot. Je herinnert je vast nog wel hoe leuk (en spannend) je dat vroeger vond. Hoe breder de sloot, hoe spannender. Misschien wel een goed idee om een zonnige dag uit te kiezen, mochten jij of je zoon of dochter een nat pak oplopen.

In bomen klimmen

Spannend! Durf jij nog in een hoge boom te klimmen? Waarschijnlijk vind je het nu spannender dan toen je nog kind was. De meeste kinderen vinden het geweldig, want de meesten kennen maar weinig angst! Zoek wel een boom uit die goed te beklimmen is (en waar ze ook weer makkelijk uit kunnen komen). Blijf vooral in de buurt, spannend is het natuurlijk wel.

Geocaching bij jou in de buurt

Als je jouw kind met moeite de natuur in krijgt is geocaching echt iets wat je eens moet proberen. Tijdens deze moderne speurtocht ga je op zoek naar een schat, die door iemand anders is verstopt. Super spannend! Het enige dat je nodig hebt is een gratis app, waarmee je routes kunt volgen. Via Geocoaching Kids vind je de leukste caches in Nederland en Belgie, bijzonder geschikt voor kinderen! Heb je zelf een leuke cache gelopen, die jouw kinderen geweldig vonden? Dan kun je de cache via de site uploaden, om hem met anderen te delen.  

Maak samen een kampvuurtje

Als je gaat kamperen maak je het feestje natuurlijk helemaal compleet met een kampvuur. Het vooruitzicht van zoiets gaafs doet veel kinderen al uitkijken naar de schemering. Als jouw achtertuin groot genoeg is zou je ook thuis een kampvuurtje kunnen maken en hoef je niet te wachten tot je op de camping staat. Omdat een goed en veilig kampvuur maken best een kunst is, geven we je graag drie tips voor een goede voorbereiding:

  • Zorg ervoor dat je voldoende ruimte om het vuur hebt, uit de buurt van brandbare zaken zoals hout of je tent
  • Houd blusmateriaal bij de hand. Dit kan een brandblusser zijn, maar ook een emmer water of zand.
  • Let op de kleding die je aanhebt, polyester is erg brandbaar en kan al branden door een klein vonkje. Kies liever voor katoenen kleding.

Kampvuur maken - Rosti Mepal geeft tips

Introduceer een buitenuurtje

Niets belangrijk dan voldoende beweging krijgen. Naast dat het lichamelijk goed is voor jou en je kinderen, ook mentaal heeft het enorm veel voordelen. Kinderen die iedere dag buitenspelen zijn vaak socialer, zien makkelijker overeenkomsten tussen zichzelf en anderen en kunnen hun energie kwijt. Daar komt bij dat buitenspelen heel goed is voor de motorische ontwikkeling van een kind. Om te zorgen dat jouw zoon of dochter voldoende tijd buiten doorbrengt, introduceer een buitenuurtje. Eén uurtje per dag, waarin ze lekker naar buiten gaan, lekker spelen, voetballen, stampen in de plassen of gewoon wandelen. Een goede investering voor nu en later!

Met bovenstaande 11 tips kun je hopelijk even vooruit. Voldoende manieren om jouw kleine techneutje naar buiten te trekken en lekker in de buitenlucht te laten spelen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *