• Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen retourgarantie
  • 2 jaar productiegarantie
  • Klantenservice 0573 - 29 82 27

Parajumpers sale www.airbrushhenk.nl Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas

Neem de tijd om even lekker te lunchen!

Snel een broodje eten terwijl je achter de computer zit of onderweg bent naar een afspraak. Druk, druk, druk, vaak eten we hierdoor te snel. Ga er eens écht voor zitten en neem de tijd. Bewust eten is belangrijk voor de spijsvertering en je proeft het eten ook beter. Ter inspiratie hebben we weer twee lekkere lunch tips voor jullie. De recepten zijn geschikt voor de Rosti Mepal lunchboxen to go midi, flat en large. Je kunt er ook een handig koelelement bij bestellen om je lunch lekker vers te houden.

RECEPT 1: PITTIGE GEHAKTBALLETJES
20090825-8281x
2 broodjes
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
– 200 gram rundergehakt
– 2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
– 2 theelepels komijnpoeder (djinten)
– 2 theelepels pimentpoeder
– versgemalen zout, peper
– 1 eetlepel olijfolie

Bereiding
Meng het gehakt in de kom met de specerijen en peper en zout. Rol van het gehakt circa zes balletjes en druk ze een beetje plat. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes, regelmatig omschuddend, in circa 10 minuten op hoog vuur bruin. Laat de gehaktballetjes afkoelen. Doe in elk broodje 3 balletjes, enkele blaadjes sla en partjes tomaat en komkommer.

Variatie
Gebruik kalfsgehakt of lamsgehakt in plaats van rundergehakt.

Tip
Plaats de pitabroodjes en gehaktballetjes gescheiden in de lunchbox. Voeg eventueel apart enkele blaadjes ijsbergsla en partjes tomaat en komkommer toe. Doe de gehaktballetjes en de salade pas wanneer je het wil eten in het pitabroodje. Zo eet je lekker fris en vers!

RECEPT 2: PISTOLET MET TONIJNSALADE
20090825-8258x
2 broodjes
bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten
– 100 gram tonijn uit blik
– 1 eetlepel mayonaise
– sap van een ½ citroen
– 1 theelepel kappertjes
– evt. takje koriander, fijngesneden
– 2 (volkoren) pistoletjes

Bereiding
Laat de tonijn uitlekken. Maak de tonijn in een kom met een vork los en meng de mayonaise erdoor. Voeg de kappertjes en de citroen toe en meng dit goed door het tonijnmengsel. Garneren met koriander.

Variaties
Ook lekker met zongedroogde tomaat en enkele druppeltjes tabasco. Of met enkele blaadjes ijsbergslag. Vervang de mayonaise door hüttenkäse of yogonaise als je een minder vette versie wilt.

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *