• Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen retourgarantie
  • 2 jaar productiegarantie
  • Klantenservice 0573 - 29 82 27

Parajumpers sale www.airbrushhenk.nl Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas

Passie voor bakken met Rosti Mepal!

Heeft u stiekem uitgekeken naar hele dagen met wind en regen? Wij wel! Ideaal weer om uzelf terug te trekken in de keuken om lekker te gaan bakken. Bakken is altijd een gezellige activiteit voor in de herfst, samen met uw kinderen of vriendinnen.

Gelukkig zijn er inventieve keukenhulpjes, die het bereiden van dat smaakvolle bakrecept een stuk eenvoudiger maken. Bij Rosti Mepal vindt u alles om zelf te bakken met het uitgebreide bakassortiment. Van beslagkommen, maatbekers, deegschrapers, bakkwasten, gardes tot eierscheiders. Heel handig!

Onlangs hebben wij een winactie georganiseerd op Facebook en Twitter. We waren namelijk op zoek naar een origineel en lekker bakrecept. En dit willen we u natuurlijk niet onthouden. Het volkoren vijgen-abrikozen-notenbrood recept is bekroond als winnaar. Smullen maar!

Brood bakken

Benodigdheden:

500 g tarwemeel
1 zakje gedroogde gist
2 el olijfolie
1 el honing
2 tl gemalen kaneel
125 g gedroogde vijgen in stukjes
30 g walnoten gehakt
50 g hazelnoten gehakt
100 g mix noten
TIP: gedroogde abrikozen toevoegen

Recept:

  1. Strooi 1 tl zout in een kom. Voeg het meel toe. Maak een kuiltje in het meel en strooier de gist in. Verdeel de olie, de honing, de kaneel en 275 ml handwarm water langs de rand. Tip: doe het in een kan en giet het er langzaam bij. Kneed tot een soepel deeg. Voeg extra water toe als het deeg te droog en niet soepel is, voeg wat bloem toe als het deeg plakt.
  2. Kneed de vijgen, abrikozen, de wal- en hazelnoten en de helft van de notenmix door het deeg. Vorm er een bal van en leg terug in de kom.
  3. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg 45 min. op kamertemperatuur rijzen. Druk het deeg plat en vorm er een langwerpig brood van. Strooi de rest van de noten op het werkvlak. Rol er het brood door; druk de noten goed in het deeg. Leg het brood op de bak-plaat en laat afgedekt nogmaals 45 min. rijzen.
  4. Verwarm de oven voor tot 180˚C. Neem het doek van het deeg en bak het brood in de voorverwarmde oven in 25 min. gaar. Het brood is gaar als een tik aan de onderzijde dof klinkt. Bak het brood indien nodig nog 5 min. en controleer weer. Laat het brood op een rooster afkoelen. Snijd het met een kartelmes in dikke plakken.
  5. Lekker met roomboter of kaas.

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *