• Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen retourgarantie
  • 2 jaar productiegarantie
  • Klantenservice 0573 - 29 82 27

Parajumpers sale www.airbrushhenk.nl Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas

Sinterklaas recept: pepernoten cupcakes

Ben je ook helemaal in de feest en bak stemming? Dan moet je dit recept echt even bekijken. Heel origineel en lekker deze pepernoten cupcakes! Want wat is er nou leuker dan zelf wat lekkers bakken voor een geslaagd Sinterklaas feest! Dat is weer eens wat anders dan een saai bakje pepernoten!

Recept voor 12 pepernoten cupcakes!

pepernoten cupcake

Benodigdheden:

Voor de cupcakes

  • 203 gram bloem
  • 200 gram kristalsuiker
  • 113 gram boter
  • 2 eieren
  • 62 ml melk
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 60 gram zure room
  • ½ theelepel vanille extract
  • ½ theelepel speculaaskruiden
  • +/- 10 pepernoten

Voor de pepernoten forsting

  • 195 gram poedersuiker
  • 57 gram roomkaas
  • 2 eetlepels boter
  • +/- 8 pepernoten
  • Schuddebuikjes of extra pepernoten voor de garnering.

Meet alles makkelijk en precies af met de Rosti Mepal maatbeker. Voorzien van een duidelijk afleesbare schaalverdeling; het afmeten van water (tot 1000 ml), meel (tot 600 gram), rijst (tot 800 gram) of suiker (tot 900 gram)!

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Mix dan alle droge ingrediënten met elkaar in een kom, de bloem, het bakpoeder, het zout en de speculaaskruiden. Mix in een tweede kom de boter en suiker met elkaar en voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg daarna de melk en de zure room toe en mix het goed. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten. Verkruimel de pepernoten. Je kunt ze in een theedoek rollen en kapot slaan met een deegroller. Voeg de verkruimelde pepernoten toe aan je beslag en mix alles goed door elkaar.

Verdeel het beslag over de vormpjes, vul ze voor ongeveer twee derde. Bak ze ongeveer 20-30 minuten in de oven. Ze zijn gaar als je met een satéprikker in het midden prikt en deze er schoon uitkomt.

Als je cakejes in de oven staan kun je je frosting maken. Mix eerst de boter en de roomkaas met elkaar. Voeg dan het vanille extract en de poedersuiker toe en mix alles tot het glad is. Verkruimel wat pepernoten en roer deze voorzichtig door de frosting. Laat de cupcakes volledig afkoelen voordat je de frosting erop gaat doen. Schep of spuit de frosting op de cakejes hoe jij het wil en decoreer het geheel met wat schuddebuikjes of extra pepernoten.

Dit recept is afkomstig van de kookblog Salt & Sugar!

Fijn Sinterklaasfeest iedereen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *