• Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen retourgarantie
  • 2 jaar productiegarantie
  • Klantenservice 0573 - 29 82 27

Parajumpers sale www.airbrushhenk.nl Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas

Sinterklaas recept: pepernoten cupcakes

Begin jij ook al langzaam in de december sferen te komen? Sinterklaas en kerst komen steeds dichterbij, helemaal nu de temperaturen buiten zakken en het alweer vroeg donker is. Een prima moment om eens lekker aan het bakken te slaan, voor Sinterklaas bijvoorbeeld! Wat dacht je van deze overheerlijke pepernoten cupcakes? Weer ‘ns wat anders dan een saai bakje pepernoten nietwaar?

Benodigdheden:

Voor de cupcakes

  • 200 gram bloem
  • 200 gram kristalsuiker
  • 110 gram boter
  • 2 eieren
  • 60 ml melk (niet vergeten, anders worden je cupcakes erg droog!)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 60 gram zure room
  • ½ theelepel vanille extract
  • ½ theelepel speculaaskruiden
  • +/- 10 pepernoten

Voor de pepernoten forsting

  • 195 gram poedersuiker
  • 57 gram roomkaas
  • 2 eetlepels boter
  • +/- 8 pepernoten
  • Schuddebuikjes of extra pepernoten voor de garnering.

Meet alles makkelijk en precies af met de Rosti Mepal maatbeker. Voorzien van een duidelijk afleesbare schaalverdeling; het afmeten van water (tot 1000 ml), meel (tot 600 gram), rijst (tot 800 gram) of suiker (tot 900 gram)!

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Mix dan alle droge ingrediënten met elkaar in een kom, de bloem, het bakpoeder, het zout en de speculaaskruiden. Mix in een tweede kom de boter en suiker met elkaar en voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg daarna de melk en de zure room toe en mix het goed. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten. Verkruimel de pepernoten. Je kunt ze in een theedoek rollen en kapot slaan met een deegroller. Voeg de verkruimelde pepernoten toe aan je beslag en mix alles goed door elkaar.

Verdeel het beslag over de vormpjes, vul ze voor ongeveer twee derde. Bak de cupcakes ongeveer 20-30 minuten in de oven. Ze zijn gaar als je met een satéprikker in het midden prikt en deze er schoon uitkomt.

Als je cakejes in de oven staan kun je je frosting maken. Mix eerst de boter en de roomkaas met elkaar. Voeg dan het vanille extract en de poedersuiker toe en mix alles tot het glad is. Verkruimel wat pepernoten en roer deze voorzichtig door de frosting. Laat de cupcakes volledig afkoelen voordat je de frosting erop doet Schep of spuit de frosting op de cakejes en decoreer het geheel met wat schuddebuikjes of extra pepernoten.

Dit recept is afkomstig van de kookblog Salt & Sugar!

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *