• Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen retourgarantie
  • 2 jaar productiegarantie
  • Klantenservice 0573 - 29 82 27

Parajumpers sale www.airbrushhenk.nl Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas

Sinterklaas recept: speculaasjes

Wil je alvast in de Sinterklaas sfeer komen? Bak dan zelf lekkere speculaasjes. Of natuurlijk omdat ze gewoonweg heel lekker zijn!

1472892_660711300628962_152818252_n

Benodigdheden

  • 150 gram zeeuwse bloem
  • 90 gram roomboter
  • 90 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 6 gram speculaaskruiden
  • 9 gram geklutst ei
  • snufje zout
  • 30 gram amandelschaafsel
  • houten speculaasmalletje

Tip: heb je geen zeeuwse bloem? Dan kun je stiekem ook gewone bloem gebruiken.

Recept

  1. Maak een mooi soepel deeg van het bloem, zout, speculaaskruiden, boter, geklutst ei en de bruine basterdsuiker.
  2. Pak het deeg in huishoudfolie in en laat het tenminste een uur rusten, zodat de speculaaskruiden goed kunnen intrekken.
  3. Kwast het houten speculaasmalletje even in met een dun laagje zonnebloemolie. Bestuif met bloem en klop de overige bloem eraf.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de oven aan op 175 °C. Bestrooi het bakpapier met een laagje amandelschaafsel.
  5. Rol steeds een beetje deeg uit tot ongeveer 3 mm. Druk het plakje deeg in de mal. Snij het overige deeg weg met een mesje. Klop het speculaasje voorzichtig uit de mal en leg het op het bakpapier en druk het lichtjes in het amandelschaafsel.
  6. Bestuif steeds de mal opnieuw met een beetje bloem en maak alle speculaasjes van het deeg.
  7. Bak de speculaasjes in ongeveer 10-15 min mooi bruin.
  8. Laat ze op de bakplaat afkoelen en smullen maar!

Dit recept is afkomstig van de Bakbar. In de Bakbarwinkel in Arnhem verkopen ze lokale ingrediënten, bakproducten en kun je leuke workshops volgen. Ook is de bakbar hét mobiele taarten evenement op locatie. Zij bakken live midden tussen alle gasten smakelijk en prachtig opgemaakte taarten en hapjes.

DIY_speculaas-500x500

Op de webshop van de bakbar kun je een Do-It-Yourself pakketje voor de speculaasjes bestellen. Het DIY pakketje bestaat uit een houten speculaasmalletje, recept voor de speculaasjes en ingrediënten: zeeuwsebloem, donkerbruine basterdsuiker, speculaaskruiden, amandelschaafsel. Ook leuk om cadeau te geven!

En wat je dan nog nodig hebt zijn natuurlijk bakproducten. Rosti Mepal heeft een uitgebreid bakassortiment waaronder de Margrethe beslagkom. Deze beslagkom blijft door de anti-slipring netjes op het aanrecht staan tijdens het roeren en is hittebestendig tot maar liefst 180 graden! Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Daarnaast bestaat het Rosti Mepal bakassortiment uit maatbekers, deegschrapers, bakkwasten, gardes en eierscheiders.

Rosti Mepal bakproducten

Dagen later ook nog genieten van je zelfgebakken speculaasjes? Berg deze dan op in de doorzichtige Modula- of Stora bewaardozen. Hierin blijven de speculaasjes lekker lang vers!

Veel bak plezier!

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *