• Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen retourgarantie
  • 2 jaar productiegarantie
  • Klantenservice 0573 - 29 82 27

Parajumpers sale www.airbrushhenk.nl Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas

Tuintrends in 2017

Buiten eten - Rosti Mepal geeft tips

De afgelopen dagen voelden aan als een lekker vroeg begin van de lente! Daarmee is het de hoogste tijd geworden om te bespreken wat dit jaar de trends voor jouw tuin zijn. Gaan we voor natuurlijke materialen en frisse kleuren of ben je anno 2017 helemaal hip met betonnen bloembakken en een moestuin? We zetten de vier belangrijkste trends van 2017 voor je op een rijtje.

Trend 1: de natuurlijke tuin

Deze trend is perfect passend voor de liefhebber van een wilde, weelderige, tuin. In de natuurlijke tuin krijgt de natuurlijk namelijk lekker de ruimte. Planten en struiken laten we lekker groeien, de klimop laten we de boom bedekken en de bomen laten we flink de lucht in stijgen. Door jouw tuin op deze manier de vrije hand te geven versterk je het echte natuurgevoel.

Een robuuste houten tafel en bijpassende stoelen passen helemaal in de natuurlijke tuin. Ons Flow servies maakt het helemaal af!

Trend 2: de doe-het-zelf tuin

Zelf geteelde uien - doe-het-zelf-tuin - Rosti Mepal geeft tipsDe doe-het-zelf tuin is eigenlijk al enkele jaren in opkomst. Zelf groente en fruit kweken wordt met het jaar populairder. Niet zo gek natuurlijk, want hoe leuk (en lekker) is het om je eigen geteelde groente en fruit te verzorgen en te proeven? Daar komt bij dat steeds meer mensen graag willen weten waar hun eten vandaan komt. Door het zelf te kweken hoef je geen enkele twijfel over de herkomst te hebben.

Veel gezinnen met (jonge) kinderen sluiten zich aan bij de trend van de doe-het-zelf tuin. Spelenderwijs leren zelfs de allerkleinsten al dat het eten niet zomaar uit de supermarkt komt, maar dat ze er best iets voor moeten doen om zo’n lekker radijsje op hun bord terug te vinden.

Deze doe-het-zelf trend kun je natuurlijk ook doortrekken naar je buitentafel en -stoelen. Maak bijvoorbeeld je eigen picknicktafel van sloop- of steigerhout of krukjes van een omgezaagde boom. Maak het zo gek als je wilt; je kunt beginnen met een aardbeienplantje, maar een kas vol aardappels, sla en wortelen kunnen ook!

Trend 3: op vakantie in je eigen tuin

Een werelds uitzicht door simpelweg uit je raam te kijken? Dat bereik je met onze derde tuintrend, namelijk die van de wereldse tuin. Ben jij gek op het Marokkaanse gevoel? Breng dan een beetje Marokko in jouw tuin. Meer fan van Spanje? Haal typisch Spaanse producten, kleuren en planten jouw tuin in.

Wanneer je jouw tuin aanpast aan jouw ultieme vakantiegevoel denk dan niet alleen aan planten en bloemen. Ook kleden, kussens, zitjes en tuinhaarden zijn prima geschikt voor de tuin. Daar komt bij dat juist deze toevoegingen optimaal bijdragen aan de door jou gewenste sfeer. Ook een wijziging in je buitenservies kan direct zorgen voor een warmere uitstraling.

Trend 4: haal je tuin naar binnen en breng binnen naar buiten

Binnen naar buiten en andersom - tuintrends 2017 - Rosti Mepal geeft tipsWaarom alleen groen buiten als je ook groen binnen kunt hebben? Het afgelopen jaar hebben we hier natuurlijk ook al veel van gezien: plantenhangers, plantenstaanders, hoe meer groen in huis hoe beter. Deze trend zet zich in 2017 voort, om ook binnenshuis te genieten van groene planten. Andersom geldt hetzelfde: waarom alleen binnen genieten van een lekkere loungebank als dit ook buiten kan?

Door (veel) groene planten in huis neer te zetten zorg je, als bijkomend voordeel, voor een gezonder leefklimaat, verminderen stress, verlagen de kans op een verkoudheid en verminderen achtergrondlawaai. Alleen maar positieve aspecten dus! De voordelen van binnen (een open haard, loungebank) breng je naar buiten door te kiezen voor een buitenhaard en fijne loungestoelen of -banken. Haal binnen nog meer naar buiten door te kiezen voor een serre of overkapping.

Met één van bovenstaande trends maak jij jouw tuin helemaal 2017-proof. Of doe eens heel gek en gooi wat trends door elkaar. Wat vind jij van de tuintrends voor dit jaar? Laat het ons weten in een reactie!

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *