• Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen retourgarantie
  • 2 jaar productiegarantie
  • Klantenservice 0573 - 29 82 27

Parajumpers sale www.airbrushhenk.nl Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas

Wat betekenen de symbolen op jouw Rosti Mepal product?

Campus collectie Rosti Mepal

Wanneer je in onze webshop rondneust, of een Rosti Mepal product hebt aangeschaft, zie je ze staan: diverse symbolen. Wat die symbolen precies betekenen is niet voor iedereen even duidelijk. Omdat wij zeker willen weten dat jij weet wat er op je product staat leggen we in deze blog uit.

Veilig om uit te eten of drinken

foodsafe_yes  

Dit symbool zegt niets meer of minder dan dat de producten 100% veilig zijn om uit te eten of drinken. Lekker van genieten dus!

Gegarandeerd BPA vrij

BPA0%_yes

Met dit symbool geven we aan dat het product 100% BPA-vrij is, dit houdt in dat de stof Biphanol-A niet is toegevoegd. Het product is dus helemaal veilig om uit te drinken of eten.

Eenvoudig te reinigen: mag in de vaatwasser

dishwasher_toprack dishwasher_yes dishwasher_no

Met één van deze symbolen geven we aan of en hoe je het product in de vaatwasser mag afwassen. Vaak mag het product gewoon in de vaatwasser, soms alleen in het bovenste rek. En een heel enkele keer zul je dit icoon zien met een kruis erdoor: dan moet je het product met de hand reinigen.

Mag je ‘m opwarmen in de magnetron?

microwave_no microwave_yes

Of je jouw product in de magnetron mag plaatsen zie je aan dit symbool. Staat er een kruis door, dan mag je het product niet in de magnetron plaatsen. Vaak omdat het materiaal waarvan het product gemaakt is niet geschikt is voor een dergelijke verwarming. Veel van onze producten zijn niet geschikt voor gebruik in de magnetron, je zult dit icoontje dus vaak met een kruis erdoor zien.

Mag je ‘m in de vriezer plaatsen?

freezer_yes freezer_no

Met dit icoon geven we aan of je het product wel of niet in de vriezer mag plaatsen. Soms kan een materiaal barsten als het bevriest. Is dit het geval, dan zie je een icoontje met een kruis erdoor op jouw product staan.

Hoe warm mag het product worden?

TempMax220 TempMax110 TempMax80

Met deze icoontjes geven we aan hoe warm een product mag worden. Je ziet altijd een thermometer en het aantal graden in Celcius en Fahrenheit. Zo ben je goed op de hoogte! Onze producten zijn niet allemaal even hittebestendig, van dit icoon hebben we dus meerdere varianten.

Welk plastic is er gebruikt?

recycle

Om aan te geven welk plastic er voor jouw product is gebruikt gebruiken we codes. De meest gebruikte code is het cijfer 7, deze zie je dan ook terug in het symbool. Het cijfer 7 houdt in dat er verschillende soorten plastic zijn gebruikt. Dit cijfer is eigenlijk een verzamelcijfer voor diverse plastics. Ook geven we hiermee aan dat het materiaal recyclebaar is.

Deze icoontjes gebruiken wij op onze producten en in onze webshop. Hopelijk is je nu duidelijk wat ze betekenen en waarom ze gebruikt worden. Je weet nu in ieder geval zeker dat al onze producten veilig te gebruiken zijn!

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *