• Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen retourgarantie
  • 2 jaar productiegarantie
  • Klantenservice 0573 - 29 82 27

Parajumpers sale www.airbrushhenk.nl Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas

Wat moet je weten over BPA?

Allereerst natuurlijk dat BPA niet in onze producten zit! Dat is goed nieuws. In onze waterflessen, kommen, mokken, kinderbekers en alle andere producten kom je de schadelijke stof al 20 jaar niet meer tegen. De term BPA baart veel mensen echter zorgen, daarom leggen we je graag uit wat BPA is en wat de risico’s zijn.  

BPA - wat moet je weten

Wat is BPA precies?

BPA, oftewel Bisfenol A, is een organische verbinding die voornamelijk in kunststoffen wordt gebruikt. BPA is één van de meest geproduceerde chemicaliën ter wereld. Je vindt de stof tegenwoordig vooral in harde plastics, zoals een cd- of dvd-hoesje, voorwerpen die in de magnetron mogen of als beschermlaagje in blik en karton. Tot enkele jaren geleden werd BPA ook gebruikt bij de productie van onbreekbare (baby) flessen, dit is tegenwoordig echter verboden.

Als een verpakking gemaakt is van polycarbonaat of als er een beschermlaagje van epoxycoating is aangebracht loop je het risico BPA binnen te krijgen. Van deze materialen kan BPA namelijk loslaten en op die manier in jouw voedingsmiddelen terecht komen.

De risico’s van BPA

BPA volledig vermijden wordt heel erg lastig. Gelukkig kun je zelf veel doen om een teveel aan BPA te voorkomen.

  • De duurzame JustWater waterfles neem je mee in de autoLet op met drinken uit plastic wegwerpflesjes. Blijf de flesjes niet continu hergebruiken en drink er niet meer uit als ze lange tijd in de zon gelegen hebben. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er meer BPA loslaat van de verpakking. Kies liever voor een duurzaam waterflesje, waar je lange tijd plezier van hebt. 
  • Probeer groenten en fruit uit conservenblikken te vermijden, deze hebben namelijk een plastic laagje aan de binnenzijde. Deze bevat BPA.
  • Gebruik producten voor je eten en drinken waarvan je zeker weet dat ze geen BPA bevatten.

Een teveel aan BPA kan de  volgende gevolgen hebben:

  • schade aan lever, nieren en vruchtbaarheidsproblemen
  • negatief effect op de hormoonhuishouding
  • schade aan immuunsysteem bij jonge en ongeboren kinderen

Met obesitas, ADHD en diabetes is mogelijk ook een verband, maar hierover is nog niet voldoende kennis om dit met zekerheid vast te stellen. Behoorlijke gevolgen die je liever niet ziet. In steeds meer landen is het gebruik van BPA in verpakkingsmateriaal voor voedingsmiddelen daarom ook verboden. 

Afgelopen februari heeft ook onze Tweede Kamer een motie aangenomen waarin het gebruik van BPA in voedingsverpakkingsmateriaal wordt verboden. Het risico om BPA binnen te krijgen wordt hiermee weer een stukje kleiner.

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *